mariornas

Alla inlägg under mars 2013

Av Maria Maria - 23 mars 2013 03:50

Så jag slänger upp den på ett nytt försök!

Maaria the little fish (med och på pölsas härliga sinnesstämning och engelska dialekt)

Av Maria Maria - 23 mars 2013 03:45


Maria sover som rubriken lyder, fisken, hon sover och ser precis ut som en fisk. Och på det kokar hon liten gryta, i form av små små vibrerande snarkningar låter det precis som att hon kokar just en liten gryta! Hade vi inte haft en "deal" om att alltid fråga varandra om kort ser okej ut innan vi lägger ut så hade jag med största sannolikhet fyllt den här bloggen med en sovandes Maria, sorry fisk.

Iaf så bedriver jag tiden genom att försöka pyssla ihop i vilken ordning och vilka öar vi ska besöka. På fredag börjar vi nämligen vår 'utforska öarna' resa. Det ska bli sjukt kul, bl.a ska vi till koh Lipe, koh Adang, koh Kradan, koh Mook (det vet inte fisken om ännu) koh Lanta, Similan Islands, koh Surin osv osv ! Ett jävla rännande kanske ni tycker, men vi måste göra Thailands öar! Och 'paradis öarna' är helt klart något man måste känner vi!

Nog om det nu. Igår tog vi på oss make up och klädde upp oss för ett gemytligt restaurang besök, vi hade inte vart ut och ätit på nästan en vecka! Det var dags, vi gick och gick.. Letade och letade. Till slut satte vi oss på något holländskt ställe och tog en varsin phad thai för 90 bath . Inget direkt värsting besök blev det trots att vi piffat till oss och kände att vi minsann skulle ut och äta gott... Sure, vi blir rätt less efter att ha stirrat på 10 olika menyer och mumlat 'njaaa, hmm, njaaa' och därefter bara sätter oss ned där det ser mysigt ut och finner phad thai för den lilla kostnaden. Har man otur i spel har man tur i mat! Lite den filiosofin drar jag.

Nu blir det kaffe och cigg, host host.
Makkatjakkaboomboom vi hörs!

Av Maria Maria - 22 mars 2013 07:47

När det har kommit upp ett argt blogginlãgg, fortsätter jag....
Ryssjävlar.....
Fõrst att det är jordens otrevligaste folkslag...
Sedan att dom inte snackar ett ord engelska, men utomlands det ska dom!!! Tragiskt att ett land ska behöva anpassa sig efter dem.....
lunchmenyer, taxiresor, vägskylltar m.m allt på Russian....
Och vett & etikett vet dem heller inte vad det är...
Som här om dan, när jag var pa vãg hem från stranden...När jag blir puttad av en ryss in i ett gasolinestond... Han tittar inte på mej, han fõrsôker gå vidare, nãr jag fõrsôker fraga vad hans problem är?!?!
Jag tittade på honom och sa SORRY!!!!! What a fuck!!!
Han tittade och gick, han "kompisar" tittade, skrattade och gick....
Lack, sur, och va fan är deras problem?!?!
Vett: man ber om ursãkt...
Men är man från ryssland finns det inte!!!!

Klarlãgga: ryssar skit på er, ingen gillar er!!!
// Maria part 1

Av Maria Maria - 22 mars 2013 04:41


Fy fan! 2018 svenskajävlakronor för en ENKEL resa för två till Malaysia! Har suttit i flera dagar och försökt boka tur och retur men man kommer inte fram! Har försökt i två timmar nu på morgonen, nej kommer inte fram! Det resulterade i en enkel resa för 2018 kr. Japp, jag är skitglad och skitnöjd! En helvetes natt har det varit oxå, sova, vakna, sova, vakna osv osv. Vilken start på den 22 mars.
Men set tänkte jag ändra på, idag ska jag återigen ner till havet och plaska med fötterna och tänka på vinter, kyla och feber. Då kommer jag med all säkerhet känna frid och harmoni! Men något åt det positiva hållet än så länge är väl att vi har en resa ut ur Thailand och slipper därmed onödiga böter. Och kaffet smakar extra gott idag, varför vet jag inte men det smakar själslig tröst på något sätt. Där har vi det! Därför smakar det gott, en tröst från en snabbkaffe arom efter allt slit efter flygresor! Restskatt blev det oxå för min del. Istället för att jag ska sitta här och klaga kan vi kanske vara överens om att dessa två dagar inte alls är mina bästa. Tur att jag inte innehar en man, villa och Volvo dessa dagar. Tur jag har en bff, lägenhet och ej innehar Volvo dessa dagar. En bff kan man inte bli sur på, ej heller en lägenhet där man innehar städservice och vatten på flaska. Nu ska jag väcka min kära bff och käka frukke! Ni andra får avnjuta denna dag så bra ni kan (läs bäst fan ni kan) så ska vi puttinutta oss så bra vi kan (läs återigen, bästfanvikan) så hörs vi ikväll.

Pussochkramskumbanan / Mariapart2

Av Maria Maria - 21 mars 2013 16:13


Det hettar till, det börjar bli riktigt varmt här i Thailandet nu. Man känner för varje dag att det blir en hetare dag än den förra..! Men vi ska inte klaga. Vi ligger ju ute på havet och dinglar med fötterna på vattenytan hela dagarna, synd att klaga på det. Förutom en liten incident som hände mig idag (Maria 2) jag låg och dagdrömde som vanligt på madrassen och känner en litet känn på smalbenet, tänkte att det var vatten (man plaskar ju upp lite vatten på kroppen emellanåt) och när jag förstod att det var en annan slags rörelse, slängde jag upp ett dövöga på benet och ser en fisködla sitta och glo på mig!!! Aaaaaaaah!!! Flögbokstavligttalatupp och skrev som en dåre till Maria som naturligtvis bara garvade! Jag i ren panik, ögon fyllda med saltvatten och håret likt en blöthund! Resten av dagen låg jag med ett öga på lur och kollade alltid dit en droppe rann för min kropp! Jävla djur, han hade två framben, såg ut som en fisk och hade en svans. Himla mysigt. Det blev ingen lång dag på vattnet direkt, tur att Maria1 kände sig illa mående inte allt för långt efter min incident med ödlefisken.

Så vi gick hem och myste ner oss med choklad och kortlek. Samt kollat skatten, jag får pröjsa och Maria 1 får tillbaka..

Nu ligger vi och kollar på en film om Viagra, inte allt för spännande, tror den handlar lite om kärlek oxå. Men det intresserar oss inte direkt. Ingendera faktiskt.

Ni får lite bilder istället. Vi har ju inte med oss mobilerna till stranden så det blir hemma bilder istället :)

Kram och tack

Av Maria Maria - 20 mars 2013 04:10


Dags för frukke snart, så fort Maria 1 vaknat vill säga. Nätterna blir rätt sena här, vi har en helt annan dygns rytm och vi är alltid uppe till sena natten, igår var den runt 02 innan vi stängde av tvn och somnade, natten innan det var hon över 03.. Så vi har missat 'sabay sabay' två mornar i rad nu.. :( iallafall så verkar hotell personalen kunna hjälpa oss med flyget till Malaysia, får veta kostnaden idag.. Vi måste vara ute ur Thailand den 26:e annars blir det bööööter. Vilket vi inte är så sugen på...

Igår var det rätt stormigt ute på vattnet och vi både for runt och guppade i det turkosa vattnet, men det är faktiskt riktigt härligt när det kommer vågor, man liksom bara flyter med.. Sen har vi dag för dag utvecklat idéer för att vår njutning på havet ska vara så enkelt och icke jobbigt som möjligt. I början tog vi några kortare varianter av rep som vi band fast i inhängands relingen, solkrämer och vatten hade vi i en påse längst ner på madrassen och vi låg och höll i oss i repen... Igår satte vi däremot fast madrasserna genom att trä snöre runt om, thigt alltså och sen kunde vi ligga på madrasserna utan att behöva hålla i oss eller vara rädda för att driva iväg ;) och påsen med krämer och vatten binder vi fast i repet oxå, så ser man hur härligt påsen guppar omkring, likaså vi :) smarta tjejer tänker ni, ja vi tackar och bugar för det ;)

Så det är dags för frukost sen ner till beachen igen känner jag! Längtar ut på vattnet nu!!


Hörs hörs hörs. Och snart ni som villsesemesterbilderturkostvsttenochvitastränder åker vi till koh lipe! Där kommer ni få se på paradis!

Puss

Av Maria Maria - 19 mars 2013 04:52

Här sitter vi och dricker snabbkaffe och äter 0% fett yoghurt, samt att en crabstick sandwich smög ner. Ingen underhållning från 'sabay sabay' idag heller..

Hur som haver, vi försöker hitta ett flyg till Malaysia! Går ju sådär när det kostar skjortan, båda byxbena och halva troskanten! Hur dyrt ska det vara att flyga 1 (?!,;@!
Igår såg vi ju då 'Taken 2' bra film faktiskt! 1:an är ju 1:an men 2:an var faktiskt bra! Lite spänning och lite skratt, det är väl det man söker i en film kan man ju känna.. Sen blev Maria 1 lite trött och jag drog igång 'what's you're number' tjejig film och jag gillart!

Det blir beachen idag oxå! Fy fan nu ska ni veta hur bruna vi är ;)

Hörs ikväll, ta hand om varandra. Det gör vi!

Av Maria Maria - 18 mars 2013 16:32


Man bara måste ju älska landet, klart finns det saker man bara undrar hur dom får att gå runt eller ens fungera, men vilket land, vilka lösningar och vilka roliga individer! Elledningar, lagar för hur full du får vara vid körning av moped, öppettider och apotek...

Förut när vi låg i solstolarna på stranden (dvs innan vi kom på snöret, vattnet och madrasserna) kunde man vakna av en alldeles för hypad thai-strands-värd, -'tjenare! Hur är läget? Skaru ha en bärs?'
Fantastiskt, med en riktigt rolig oupptäckt dialekt! Man kan inte annat än att köpa en bärs vid det tillfället! Eller när man är på väg till stranden och har mindre än 50 meter kvar till kanten av en härlig sand (självklart syns det att vi är påväg just till stranden, man är ju piffad och snygg jussom) (viktigt) ropar en hel delstat och undrar om det får lov att vara en taxi? Lite komiskt, ja tack gärna, släpp av mig om 5 sekunder tack och kostnaden för det skulle med säkerhet bli 100 bath.
När man sedan avverkat stranden i hyggliga timmar och klätt på sig kläder med en dyngsur bikini under och håret står åt alla håll blött av saltvatten och stranden har letat sig upp till hakan får man alltid frågan -'maaaaassaaaaage?' (Från ca 50 olika ställen) det är då jag vill se mig själv gåendes påväg hem, ser jag inte så förjävlig ut nu eller hur fan ligger det till? Svaret blir klart när man når hemmet och spegeln och min fråga lyder isf -'vem fan vill egentligen ha in mig på massage i det här skicket?!'
Jo det är ju såklart thai, dom bryr sig verkligen inte ett dugg om hur man ser ut eller i vilket skick man befinner sig i, eller ja, nog säger fler ohlala när vi är på väg TILL stranden än när vi är påväg hem. Men det gör mig inget, vi vaknar med ett leende varje morgon och avnjuter vårt sedvanliga snabbkaffe och rostmacka tittandes med nyfikna ögon mot 'sabay sabay' ...

I Thailand mår man bara helt enkelt fantastiskt, iaf vi.

Vi hörs imorgon vid morgonstunden, kanske har det hänt något nytt eller så får ni bara veta vad vi tyckte om 'taken 2'

Godnatt, vi hörs. // Marior

Presentation


Soligt välkommen till vår blögg....
Här kan ni följa Maria 1 & 2 på semester i Asien

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

Do you guys like or blögg??
 Yeah Awesome
 little
 nope
 hell NO

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Maria & Maria

Translate if you want

Ulla Snygg

Ulla snygg.

Hon kom till oss, ensam & rädd.

Vi bestämde oss för att ta hand om henne, låta henne komma in i våra liv, vår resa..... 

Och nu är hon vår bästa resvän, följer med vart vi än ska:) 

  

 

Maria nr 2

 

 

Maria Nr 1

Maria persson, jag, jag som älskar snö, vinter, snowboard....

Men älskar så klart, sol, bad, schteek, löka på beachen & wakeboard;)

Indien 12/1-31/1-2013

Indien vår första destination 

New Delhi, Bombay (mumbay), Goa :)

            

Thailand 31/1-21/2-2013

Malaysia 21/2-26/2-2013

Malaysia, kuala lumpur, twin tower, a lot of shopping, aqua-land, H&M, Victoria's secrets, lyx & mera lyx:)

         

 

Thailand 26/2-26/3-2013

Malaysia 26/3-27/3-2013

Visa run trip to KL

   

Thailand 27/3-???? 2013

 vart bär det av sedan?? Vart ska vi??   

 

Kategori


Ovido - Quiz & Flashcards