mariornas

Alla inlägg under april 2013

Av Maria Maria - 9 april 2013 02:54


Klockan är runt 07, verkligen fin tid att sova ur sig det sista, då knackar det satan och frenetiskt på våran dörr! Jag slår upp mina russin ögon och känner en förskräckelse, tar upp min smartphone och ser att där har det hänt lite, skiter i dörrknackaren och kollar igenom min ponny istället, blir lite småbutter och surig då jag kollar ut genom fönstret och varken ser blixtrar, bränder eller rånare. Vafan ska jag öppna dörren nu för?! Och vafan förväntar sig folk av mig kl 07?! Och vafan ska jag kunna svara med rätt moral och etik kl 07?! Nä, tänkte jag, den där dörrknackaren får nog stå ovetandes om hur vi ser ut när vi sover och när vi precis vaknat, irenjävlaförundran. Mycket svära just nu, har världens finaste morgonhumör annars men inte idag, eller jo det har jag visst. Nu i skrivandes stund knackade det en gång till. Vad vill folk nu då? 07.40 står uret på och jag anser fortfarande inte att det är en mänsklig tid att utsättas för knackelibang helt oviktigt. Bor en dagis klass här, kanske dom som vill ha sällskap till sitt skrikande och vrålande? Spekulera skulle jag ju inte göra.

Så jorå, igår blev en riktigt fin dag, när vi kom hem igår kväll hade jag fått besked om jobbet jag sökt, jag fick det och börjar i sommar! Så himla skönt! Jag vet att det finns några som tycker att det är värdelöst och det här var ju inte som hon sa, men livet ändras och jag kommer snart hem igen! :) så klapp på axeln det blir jobb som du ville Mius. Innan jag åker på jobb (juli/augusti) har jag en hel massa att göra, jag ska först och främst komma hem till sverige, alla mina vänner ska få en dos Mius, min familj, mitt eget liv ska få det och jag kommer säkert som vanligt ha fullt upp. Blir ledig en hel del innan jag åker iväg, det ska bli skönt att ta igen tid med så många man inte träffat på så lång tid!

Tillbaka till nutid, jag är inte längre ett dugg putter, idag känner jag för en heldag på beachen, det var så fint väder igår och idag vill jag bara ta med mig strandväskan fylld av vatten, frukt, en boombox, en iphonny och sen bara njuta av havet, bada och sola, skratta och sova ;) lite ledsen över att ha glömt phonnyn hemma igår så den åker med säkerhet med idag :)

Nu ska jag kolla klart på Clintan filmen vi hyrde igår!

Hej då hörs snart igen

Ni får se lite hur vi bor just nu på bilden, utanför dörren har vi ca 20 meter hiiiit :) haha puss

Av Maria Maria - 8 april 2013 14:13


Vilken dag! Puh!

Började med att vi pinnade iväg till väntande Longtail båt, allt var perfekt, vädret, sällskapet och båten! Efter ca 40min gjorde vi ett stopp vid en strand (namn?) ner i vattnet plask plask, bada bada, mys! Sen åkte båten vidare mot någon strand där det var lite finare och lite bättre människor som bodde! Fint var det där! Då klämmer Maria 1 ur sig att jag borde ta kort och samtidigt räcka henne sololjan, men hej hallå väskan?! Jag glömde min väska hemma, helvetejävlarskitoxå känslan smög sig på, satt och tjura någon minut och förstod att jag idag skulle nog bränna mig. Iaf så gled båten runt i havet och vi alla njöt för fulla muggar, det kändes så jävla fritt, vi gungade med i vågorna och bara njöt. Kändes nästan oförskämt att sitta med näsan i vädret och bara dra in havs luften.. Så fin dag, och när vi började känna igen oss drog alla en liten suck, dagen var så fin och givande! Trots att jag glömt både telefon och solkräm var det en av de bättre dagarna i mitt liv!

Jo brännan då, nä inte farligt, kanske lite bränd och varm, men inget farligt alls :D

Nu har vi precis njutit av en frukttallrik och en film, seg som attan men snart vankas det middag så upp och in i duschen (2a för idag) och lite make up!

See you soon makaron!
Puss

Av Maria Maria - 8 april 2013 04:18


Det gjorde jag nyss, jag var i drömmen gravid med min inte allt för bra kompis, jag var i början men hade redan en stor 9månaders mage, och i drömmen sa jag till mina vänner -jag vet inte hur jag ska greja det här! Alla log och gav mig ett sånt där fånigt "det kommer gå bra ska du se"
Sen drog vi fram en regnbågs färgad paj och åt den ihop med riktigt god vaniljsås. Seriöst, drömmer man såhär för? Jag vaknade helt svettig och med gråten i halsen! Idag känner jag att jag kommer vara på min vakt.

Jaja, idag tänkte vi hyra longtail båt och åka över till nån strand och runt lite öar här, det ska bli jäkligt skoj, jag har börjat älska båtar! Båtar är så kul! Tvingar i princip Maria att ta sjökort så vi kan hyra båt och göra Göta Kanal nästa år ;)

Asså ja! Vår hotell ägare/kontorist är en riktig konstig sak, han springer runt här med sina färgglada kläder och vispar med sina armar på ett riktigt fåfängt sätt, han dyker alltid upp utanför vårt fönster och skrämmer livet ur oss med 'haha hello frieeeend' och sen knoppar han iväg. Jag har gallskrikit i ren förskräck flera gånger! Men han är väl lite härlig oxå, nyss när jag skulle köpa vatten frågade han mig om jag hade varit på disco igår. Hur ser jag ut egentligen? Fräscha till sig lite och äta lite fruppe nu innan båtfärden!

Hörs sen, btw så är 'Ted' den sämsta film jag och Maria slösat 49:- på, ingen tycker väl allvarligt, alltså allvarligt att det var något bra?! Skitsamma hej hej hej då .

Av Maria Maria - 7 april 2013 06:35


Inatt kom vi inte i säng förän klockan var över 02... Det var snoka runt på nätet varvat med massa spel, och när klockan slog 02 kom vi på att vi knappt sovit något alls den senaste natten, att vi fortfarande vaken (?!) men då sa vi faktiskt god natt till Facebook och allt annat och la oss för att slumra till..
Jag låg vaken lite längre än Maria 1 som började koka liten gryta rätt fort.. Låg och funderade en massa, som vanligt! Men grejen är att jag älskar att ligga och bara tänka! Det är mycket bättre än att sova. Idag verkar det vara lite bättre väder så vi ska packa strand väskan och bege oss 50 meter bort, till stranden och havet vill säga ;) ! Tänka införskaffa oss vatten AK47:or idag oxå, måste förebereda oss inför Thailands nyår! Fy fan vad kul det ska bli!!! Vi ska äga och fira för Sverige! Kroppsmålning och en AK47:a, det ni!
Ja kropps målning verkar vara 'it', iaf på denna sidan där vi är ;)

Hejdåhejhej ha en fantastiskt söndag.

Av Maria Maria - 6 april 2013 20:12

Den 12-14/4 är det dags för thailändarna att fira nyår.... Meen vad lämpligt tyckte vi:) att fria nyår en gång till:)))
Men saken är att thailändarna firar inte nyår på samma sätt som vi gör hemma i Svea rike, med fyrverkerier, nyårsblåsa, champanj, nyårslöften osv osv.....

För några dagar sedan började vi fundera varför alla då menar jag exakt alla butiker, marknadsstånd, apotek, ah vi kan säga restauranger oxå, började sälja massa vattenpistoler???
Ett 7-eleven, en gång när vi var där inne, gick det knappt ta sig fram pga alla kartonger & lådor med vattenpistoler...
Vad händer här tänkte vi:)

Ah frågar man inte får man inget veta....

Thailändsk nyår: alla sprutar, häller vatten på alla. Ett helt land i vattenkrig :) fantastiskt :):)
Var beredd på att bli blöt under dessa dagar, ha inga telefoner eller annat som kan bli förstört på er under dessa dagar...
Denna information har vi fått:) helt jävla fantastiskt tänkte vi:) let's fira nyår med thailändarna:)

Så i dag har vi vart på lite jakt, efter vapen:) måste ju kunna försvara oss i "kriget" :) heh....

Vi är redo att fira thailändskt nyår 2013 :)

Av Maria Maria - 6 april 2013 13:29


Jag vet inte vad som gjort att jag inte kan vara i kroppen just nu! Det är säkert en temperatur på över 40 här, kvav, klibbig och riktigt bitig hetta.
Jag grillade mina marsmallows med tändaren, och åt choklad, mår illa som en iddi och min magga vill kasta upp allt känns det som. Har gasen i tändaren fått mig sjösjuk nu?! Eller var det chokladen? Kanske de sockerfria mallowsen har någon annan konstig tillsats eller substans? Dom va billiga iaf! 28 bath bara, och ett jävla illamående på det. Maria 1 sprang nyss ut i linne och trosor för att hitta is, ingen lycka. Vi har hyrt moppen ett dygn till, får man köra nu? Vi båda känner oss som två höghus utan botemedel. Vad var det egentligen i glassen som Maria 1 åt eller mina mallows?! Tips mottages gärna på hur man blir frisk från sockerkickar och tändargas?! Jag har iaf lärt mig att det kanske inte är mitt bästa drag att grilla över en tändare...

Men annars svettas vi ihjäl och varvar kallvatten dusch om vart annat, röker cigg och åmar oss :)

Ha en trevlig fortsatt lördag era finingar! Och tänk på att en öl innehåller alla vitaminer utom C, så glöm inte apelsinen ikväll!

Av Maria Maria - 6 april 2013 10:33

800 grader vi svettas ihjäl.....
Hög säsongen för turister är slut, stränderna är tomma, nån enstaka turist här och där, man ser lite inhemskt folk som gömmer sig under palmerna på ständerna....
Svetten lackas, kroppen är klibbig, det hjälper knappt att bada för att kunna kyla ner sig....
(Värmeböljan smyger sig på ) livet i Thailand är underbart :)))

Vi bor i ett rum med en fläkt ( som går på högvarv ), en säng, ett bord, 2 stolar, ett fönster och så klart en toalett & dusch..
Iaf vårt enda fönster som saknar gardin är mycket rent, väl putsat, då vår hotellpersonal i lila byxor, rosa Hello Kitty tröja, och en rutig skjorta, med blekt hår, putsar det 3-4 gånger om dagen.. Han står där putsar jävlar i mej, säger - Hello my friend & fnittrar...
Ja den bjuppar vi på:)

Skön kille tänker vi :)

Nu ska vi ta vår kära moppe & åka nått varv här, fläkta oss ute i friska luften, kanske upptäcka något nytt, se något roligt, kanske ta en kaffepaus på starbucks..... Jum jum:)

Men även om det kanske låter som jag klagar i detta inlägg är jag förjävla kär i mitt liv just nu:)
Livet i Asien <3

Visst får jag lite hemlängtan då & då, familj, vänner, SNÖ<3, en vardag:) & så klart att jobba:)
Men det är nog bara mänskligt att längta hem:)

Heta pussar & kramar / Maria nr 1

Av Maria Maria - 6 april 2013 06:38

Oj!

Presentation


Soligt välkommen till vår blögg....
Här kan ni följa Maria 1 & 2 på semester i Asien

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

Do you guys like or blögg??
 Yeah Awesome
 little
 nope
 hell NO

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Maria & Maria

Translate if you want

Ulla Snygg

Ulla snygg.

Hon kom till oss, ensam & rädd.

Vi bestämde oss för att ta hand om henne, låta henne komma in i våra liv, vår resa..... 

Och nu är hon vår bästa resvän, följer med vart vi än ska:) 

  

 

Maria nr 2

 

 

Maria Nr 1

Maria persson, jag, jag som älskar snö, vinter, snowboard....

Men älskar så klart, sol, bad, schteek, löka på beachen & wakeboard;)

Indien 12/1-31/1-2013

Indien vår första destination 

New Delhi, Bombay (mumbay), Goa :)

            

Thailand 31/1-21/2-2013

Malaysia 21/2-26/2-2013

Malaysia, kuala lumpur, twin tower, a lot of shopping, aqua-land, H&M, Victoria's secrets, lyx & mera lyx:)

         

 

Thailand 26/2-26/3-2013

Malaysia 26/3-27/3-2013

Visa run trip to KL

   

Thailand 27/3-???? 2013

 vart bär det av sedan?? Vart ska vi??   

 

Kategori


Ovido - Quiz & Flashcards